De grote Rivieren en het Weeshuis Museum

    • Home
    • De grote Rivieren en het Weeshuis Museum

In het Land van Maas en Waal ligt in Heerewaarden het bezoekerscentrum over De Grote Rivieren. De ruim zestig vrijwilligers hebben van dit bezoekerscentrum echt wat leuks gemaakt met o.a. een groot aquarium, maquettes, overstromende modelrivieren en rondleidingen waarbij altijd de leukste weetjes en verhalen voorbij komen. Buiten ligt een authentiek vissersschip met ingerichte schipperswoning aan boord, er is een beverburcht en zelfs een uitkijktoren voor wie goed ter been is met uitzicht over de rivieren Maas en Waal en haar drukke scheepsvaart.

In de historische binnenstad van Culemborg staat het eerste nieuwgebouwde weeshuis van Nederland. Tussen 1560 en 1952 bood dit kolossale gebouw onderdak aan meer dan 700 wezen en halfwezen. De verhalen van toen komen tot leven in het unieke Elisabeth Weeshuis Museum. Hoe zag het leven in het weeshuis eruit voor de kinderen? Was het er streng en liefdeloos? Of had het leven ook zonnige kanten? En hoe gaat het met de wezen en halfwezen van nu? Kom langs en maak een bijzondere reis door de tijd. Bezoek de keuken, de meisjesrefter, de kelder, de spinzaal, de protectorenkamer en de slaapzaal. Waarom ziet de vaderkamer er heel anders uit dan de moederkamer? Ontdek het in het Elisabeth Weeshuis Museum; een schatkamer vol verhalen voor alle leeftijden.

Na het vertrek vanuit uw opstapplaats rijden we naar Heerewaarden voor koffie met gebak. Aansluitend volgt de rondleiding demonstratie en brengen we een bezoek aan het schip. Tegen het middaguur nuttigen we de koffietafel met kroket in Tiel. Na de lunch maken we kennis met onze gids voor een mooie rondrit door de Betuwe. Hierna rijden we naar Culemborg voor een uniek bezoek aan het Elisabeth Weeshuis Museum. We besluiten de dag in Sleeuwijk met een heerlijk driegangen diner.

Max. 54 personen

 

Inclusief:

vervoer per luxe touringcar

kopje koffie met cake

entrees

rondleidingen

koffietafel met kroket

gidskosten

3-gangen diner

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg