Boter kaas, Utrecht vanaf het water

    • Home
    • Boter kaas, Utrecht vanaf het water

In de kaasmakerij van boerderij de Weistaar vindt u alle attributen voor het maken van kaas. Ook vindt u er verschillende soorten kazen in allerlei smaken, soorten en maten. In de Landwinkel worden deze kazen te koop aangeboden. Een korte uitleg over het maken van kaas, boter en karnemelk wordt gegeven aan de hand van een dvd-presentatie, waarvoor speciaal een koffiekamer is ingericht. Al wandelend door het museum zult u vele indrukken opdoen van vroeger. Verder vindt u er boerderijgevels, een dorpsplein en straatjes met authentieke winkeltjes, aangekleed met levensechte poppen in klederdracht.

Heeft u het centrum van Utrecht wel eens vanaf het water verkend? Vanaf het water immers is het hart van Utrecht nog mooier! Laat u verrassen door de even fraaie als oude bruggen, de zeldzame werfmuurbegroeiing, de sprekende beeldhouwwerkjes en natuurlijk Utrechts’ trots: De statige Domtoren.

’s-Morgens vertrekt u vanuit uw verzamelplaats naar Maarsbergen.  Bij aankomst op de Weistaarhoeve wordt u in de koffiekamer ontvangen met koffie of thee en gebak. Na de  koffie rijdt u met uw gids een mooie rondrit door de omgeving. Na de rondrit staat de broodjeslunch met kroket al voor u klaar. Vervolgens wordt met een film de productie van boter of kaas op de Weistaarhoeve aan u getoond. Na de introductie heeft u gelegenheid voor een bezoek aan het museum, de kaasmakerij of de landwinkel. Na dit bezoek rijdt u naar het centrum van Utrecht, waar u op de rondvaartboot stapt. Met deze boot cruiset u door de grachten en singels van Utrecht. Een hele bijzondere ervaring om Utrecht vanaf het water te leren kennen! Op de terugweg gebruikt u het driegangen diner in Sleeuwijk.

Inclusief:

vervoer per luxe touringcar

kopje koffie met gebak

uitleg met film

proeven

koffietafel met kroket

gidskosten

rondvaart

3-gangen diner

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg