Bakkerijmuseum

Bakkerijmuseum

Bent u op zoek naar een interessant, leerzaam, maar vooral ook leuk schoolreisje? Het Bakkerijmuseum ‘De oude bakkerij’ in Medemblik is bijzonder geschikt om te bezoeken met schoolkinderen. De kinderen krijgen een rondleiding op het eigen niveau door het museum, nemen een kijkje in de bakkerij van vroeger en mogen zelf aan de slag.

Het programma in ‘De oude bakkerij’ ziet er als volgt uit: de kinderen worden in groepjes rondgeleid en krijgen zo alles te zien en te horen over de bakker en de bakkerij van vroeger. Er worden verschillende demonstraties gegeven. De bakker laat zien hoe hij koekjes maakt, waarna de kinderen zelf mogen proberen om een koek uit te steken. Deze koekjes worden afgebakken en mogen naderhand meegenomen (en opgegeten!) worden. Ook bij de marsepeinafdeling worden demonstraties gegeven. De kinderen krijgen te zien hoe rozen en andere marsepeinfiguren gemaakt worden. Tegen extra betaling van € 1,50 mogen de kinderen ook zelf aan de slag met marsepein.

Voor kleuters geldt een aangepast programma; zij krijgen ook de rondleiding en de demonstraties, maar helemaal op hun eigen niveau. Voor kleuters is het bovendien mogelijk om zelf meegebracht drinken op te drinken. Voor grotere groepen kunnen er zo nodig extra onderdelen aan het programma worden toegevoegd, zoals het maken van bakkersmutsen of het decoreren van een neptaart.

Er is zowel voor onder-, midden- als de bovenbouw een leskist te lenen.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg