Ambachtelijk Gouda

    • Home
    • Ambachtelijk Gouda

Ga mee terug in de tijd van de Goudse ambachten. Ontdek waarom er zoveel bierbrouwerijen waren in deze stad, hoe de kleipijp in Gouda terecht kwam, hoe de Goudse kaarsen werden gemaakt, hoe de stroopwafel is ontstaan, waarom de Goudse kaas zo bekend is en waarom er zoveel aardewerk fabrieken waren. In zes oude trapgevelhuisjes van rond  1800 krijgt u een idee van deze typisch oud Goudse ambachten. Dit wordt gedaan middels origineel beeldmateriaal en originele attributen van het ambacht. Naast het zien en beleven van de ambachten kunt u ook de Goudse kaas, stroopwafels en Kuyt bier proeven. We starten deze excursie met koffie met gebak.

Verscholen in het hart van Gouda ligt de fabriek van de knapperigste siroopwafel van het land: de Kamphuisen siroopwafel. In de winkel vliegen de wafels al sinds 1810 als warme broodjes over de  toonbank. Niet zo gek, want een Kamphuisen siroopwafel is niet zo maar een stroopwafel. Tijdens een bezoek komt u meer te weten over het ontstaan van deze Goudse delicatesse. U proeft en bekijkt hoe de wafels worden gebakken.

Na het vertrek vanuit uw opstapplaats rijden we naar Gouda waar we een bezoek brengen aan Ambachtelijk Gouda. We worden ontvangen met koffie en gebak. Hierna volgt de demonstratie en proeverijen. Tegen het middaguur nuttigen we hier ook de lunch.  Na de lunch brengen we een bezoek aan Kamphuisen Siroopwafels. Uiteraard ook met proeverij. Hierna heeft u vrije tijd om Gouda op eigen gelegenheid te ontdekken. Breng een bezoek aan de welbekende St. Jan, de langste kerk van Nederland. We besluiten de dag in Vleuten met een prima driegangen diner.

Max. 75 personen

 

Inclusief:

vervoer per luxe touringcar

kopje koffie met gebak

entrees

demonstratie

proeverij

koffietafel

3-gangen diner

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg