Veenpark

Veenpark

In het Veenpark in Barger-Compascuum bij Emmen kunnen u en uw leerlingen het leven in de veenkoloniën zien en beleven. Wie deden al het werk? Niet alleen de vaders! Hoe woonden ze eigenlijk? E n hoe zag het leven er uit tussen 1866 en 1966? Ook het dorpsleven van de jaren ’50 en ’60, de jaren van opa en oma, komen voorbij. Allemaal eigentijds gepresenteerd met geïntegreerde “touchschermen” en heel veel korte keuzefilmpjes van Klokhuis en Polygoon.
De bakker, de klompenmaker, de kruidenier en de turfgraver zijn elke dag aan het werk.
Reizen met de twee treinen is bij de prijs inbegrepen.

Lieske’s laatste schooldag
De school van 100 jaar geleden. Daar begint het verhaal van Geert en Lieske. Twee kinderen van het veen. Hun leven loopt als een rode draad door ons dorp Bargermond; van begin vorige eeuw tot 1966. Ze mogen niet meer naar school,maar moeten gaan werken. In de gratis Speur en Scan tocht komt dit onderwerp aan de orde. Er is ook een speciale presentatie waarin gebruik wordt gemaakt van filmpjes, animaties, foto’s, voorwerpen en geluid. Dit wordt gepresenteerd op een ActivBoard. Elke leerling heeft een eigen stemkastje waarmee hij of zij de vragen die tijdens het programma worden gesteld, kan beantwoorden. Hiervoor moet u wel reserveren.

Een hele dag
Leren en spelen op één locatie? Dat kan! We vullen graag samen met u een dagprogramma in. Met een bezoek aan de dorpen en de vervening, per trein natuurlijk. De gratis Speur en Scan, een unieke digitale speurtocht, die ook speciaal voor u op maat gemaakt kan worden. En spelen? Er is een prachtige speeltuin, met ouderwets klim- en klauterwerk maar ook met een digitaal speelveld; Smartus! Kijk voor het totale aanbod op onze website (klik onderstaande button).
Vroegboekers kunnen kiezen uit een van de 2 gratis extra’s!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg