Maritiem Museum

Maritiem Museum

Midden in het bruisende hart van Rotterdam ligt het Maritiem Museum. Het museum behoort tot de top van maritieme musea en presenteert afwisselende exposities die inzicht geven in de Nederlandse cultuur van toen en nu. De maatschappij, economie, water, techniek en de haven staan hierbij altijd centraal. De uiteenlopende tentoonstellingen zijn gericht op jong & oud met bijzondere aandacht voor kinderen.

De maritieme historie van Nederland en de Rotterdamse haven komen in het museum tot leven. Dat maakt een bezoek aan het Maritiem Museum tot een spannende ontdekkingstocht voor jonge bezoekers.

Het Maritiem Museum heeft scholen veel te bieden. Naast schoolreisjes heeft het museum een groot aanbod van educatieve programma’s en lespakketten voor alle niveaus; van een multimediale presentatie van de Rotterdamse haven tot een avontuur aan boord van Museumschip Buffel. Speciaal voor 4- tot 12-jarigen is er Professor Plons, die de kinderen op speelse wijze laat kennismaken met de haven.

Duik in de haven!
De haven van Rotterdam leren scholieren natuurlijk pas echt goed kennen door een schoolreis aan het museum te combineren met een rondvaart met Spido door één van de grootste zeehavens ter wereld.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg