Landgoed Vilsteren, bloembollen en orgels

    • Home
    • Landgoed Vilsteren, bloembollen en orgels

Landgoed Vilsteren is geen openluchtmuseum, maar een levend landschap met daarop een levende gemeenschap die beiden meegaan met hun tijd. Vraag tien willekeurige mensen wat een landgoed is en negen zullen antwoorden dat het iets met een groot huis of kasteel is. Soms zal er ook gesproken worden over de tuin eromheen of het bijhorende park, maar dan houdt het waarschijnlijk wel op. Een landgoed is echter veel meer. Het gaat bij een landgoed nu juist om de samenhang van de verschillende functies. Het beheer van het landgoed is erop gericht het geheel in stand te houden, verder te ontwikkelen en aan de volgende generatie over te dragen. De gebouwen, bossen, natuurterreinen, landerijen, boerderijen e.d. vormen dus zowel landschappelijk, cultuurhistorisch als economisch een eenheid waarbij er onderdelen zijn die geld opleveren en onderdelen die geld kosten. Voor het behoud van het landgoed met alle aanwezige waarden is het natuurlijk van belang dat inkomsten en uitgaven met elkaar in evenwicht zijn.

Stel….je hebt een bloembollenbedrijf en een grote liefde voor orgels, wat zou dan het hoogst bereikbare zijn? Misschien wel een stuk aanbouwen en daarin je eigen concertorgel laten neerzetten. Vervolgens er iedere dag op kunnen spelen, grote muzikanten uitnodigen voor concerten en groepen ontvangen voor een videopresentatie, orgelspel en uitleg en vooral lekker meezingen!

Via een koffiestop in Woudenberg rijden we naar Landgoed Vilsteren voor de koffietafel met soep en kroket. Hierna maken we onder begeleiding van een gids een rondrit over het Landgoed. Vervolgens brengen we een bezoek aan Royal Music. Hier krijgt u een film over de bloembollen, uitleg en orgelspel en uiteraard zingt u lekker mee. We besluiten de dag in Hoenderloo voor een heerlijk driegangen diner.

Max. 90 personen

 

Inclusief:

vervoer per luxe touringcar

kopje koffie met gebak

koffietafel met soep en  kroket

gidskosten

videopresentatie

uitleg

orgelspel

3-gangen diner

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg