Discovery Center Continium

    • Home
    • Discovery Center Continium

Discovery Center Continium

Kom naar Discovery Center Continium en ontdek de wereld van wetenschap en techniek!
Discovery Center Continium te Kerkrade is een (inter)actief doe- en ontdekcentrum, waar uw leerlingen alles te weten komen over wetenschap en techniek en de invloed daarvan op hun dagelijks leven. Niet alleen vandaag, maar ook in verleden en toekomst. Ze nemen een kijkje in een steenkoolmijn, spelen een wedstrijdje tegen een robot, gaan shoppen in de winkel van de toekomst en zoomen in op nanoniveau. De vele actieve onderdelen en het gevarieerde, educatieve aanbod maken van het Continium het ideale schooluitstapje.

Programma

Wat zie en doe je in het Continium? Een greep uit ons aanbod
Time Warp Theater
Deze unieke filmervaring neemt de leerlingen mee op een reis door de tijd. Van oerknal tot
nanotechnologie bewegen ze door de wereldgeschiedenis. Belangrijke ontdekkingen en uitvindingen
flitsen voorbij.

Explore Zone
In de Explore Zone bekijken de leerlingen hun eigen wereld. Welke wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen kenmerken onze samenleving in verleden, heden én toekomst? De Explore Zone bestaat uit vijf themaroutes: Ik Woon & Werk, Ik Eet & Drink, Ik & Mijn Lijf, Ik Bedenk en Ik Maak. De routes voeren langs allerlei ronde stations, waarin telkens een ander onderwerp van het thema centraal staat. Een speurtocht daagt uw leerlingen uit op onderzoek uit te gaan en beter te kijken naar wat ze in de Explore Zone tegenkomen.

Experiment Zone
De tientallen experimenteerstations in de Experiment Zone dagen uw leerlingen uit zelf aan de slag te gaan met wetenschap en zo te ontdekken hoe bepaalde principes werken. Een potje watervoetbal, sluiswachter spelen en meten hoeveel water je in lijf hebt, maken wetenschap wel heel leuk.

Lab
In het Lab van het Continium maken leerlingen zelf een technische gadget met behulp van een Science Box. Hierin zit al het benodigde materiaal en een duidelijke beschrijving. Deskundige begeleiding in aanwezig. Of kies voor één van de technische workshops, die in en om het Lab gegeven worden. Bijvoorbeeld de workshop Bruggenbouw, waarin leerlingen zelf een brug ontwerpen en bouwen, die getest wordt op draagkracht of de workshop Amazing Bamboo, waarbij teamwork een vereiste is.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg