Daf Museum

DAF Museum

Het DAF Museum is veel meer dan een museum waar auto’s staan te pronken. In het DAF Museum wordt het industrieel erfgoed van DAF, een van de toonaangevende bedrijven in Eindhoven in woord en beeld gepresenteerd.
Achter de muren van de voormalige ijsfabriek/ bierbrouwerij is een hal gebouwd met ruim 5400 m² expositieruimte. U zult verbaasd staan wat het museum allemaal te bieden heeft. Meer dan 60 personenwagens geven een beeld van de auto’s die DAF in het verleden bouwde en die in binnen- en buitenland grote faam verworven. Naast een tiental aanhangwagens, beschikt het museum over meer dan 50 vrachtwagens waaronder ook speciale voertuigen zoals de Dakar trucks van rallyrijder Jan de Rooy, verder staan er twee bussen waaronder de bus waarvan het Koninklijk Huis zich bediende bij speciale gelegenheden.
Het geheel geeft een beeld hoe het transport op de weg zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld.
DAF bouwde en bouwt ook zijn eigen motoren, een dertigtal motoren geven de ontwikkeling in motorentechnologie weer.

In de voormalige ijsfabriek/ bierbrouwerij liggen de wortels van het bedrijf DAF. Zo is er de originele constructiewerkplaats waar meneer Hub van Doorne gestart is. Ook zijn kantoor is in authentieke staat in het museum te bezichtigen.
In de historiezaal wordt de complete geschiedenis van DAF in een tijdlijn weergegeven. Een verrassende ervaring met veel aandacht voor de verschillende decennia waarin DAF zijn producten ontwikkelde.

Terwijl de volwassenen rondkijken, kunnen de kinderen een speurtocht door het museum maken. In ruim een uur komen zij dan op alle plaatsen van het museum en krijgen zo door een aantal vragen te beantwoorden een goed beeld van wat het museum te bieden heeft.
Ook kunnen ze kennis maken met verschillende verkeerssituaties in de speciaal ontworpen Veilig Verkeerszone.

Op vele plaatsen in het DAF museum waant men zich in het midden van de vorige eeuw toen er nog voertuigen werden gefabriceerd zonder allerlei moderne snufjes. Men snuift de romantiek van de tijd zonder elektronica.

De ontwikkeling in techniek wordt op praktische wijze uitgelegd, de uitvindingen van meneer Hub komen daarbij uitgebreid aan de orde.

Natuurlijk is er ook volop aandacht voor de sociale aspecten die zo typerend waren voor het bedrijf DAF.

Als u genoeg gezien heeft of u wilt even zitten dan kunt u in het Daffetaria terecht voor een versnapering en een kopje koffie of een glaasje.

Voor jong en oud: Het DAF Museum, een ervaring die u niet mag missen!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg