Bij aankomst bij Biej de Tant, gaan we heerlijk Limburgs tafelen met een traditionele rundvleessoep (oma soep), Koude schotel Balkenbrij of bloedworst, Braadworst, Sneetje zure zult Limburgse schink, Speklapje Limburgse stinkkaas, Gebakken appel, Gebakken ui, gebakken aardappeltjes, Zeem(stroop) en mosterd en brood. Hierna gaan we met de huifkar met tractor rechtstreeks naar Nonke Buusjke. Gestopt wordt er bij het “Nonke Buusjke”. Dit is het bekende museumdorpje aan de rand van de Schinveldse Bossen. Een historisch kleinood dat uniek is voor Nederland. Nonke Buusjke is een verzameling Zuid-Limburgse vakwerkhuizen en werkplaatsen uit het begin van 1900. Een echt Limburgs dorpspleintje. Aangekomen in het Nonke Buusjke wacht er een kopje koffie en een traditioneel huis-gebakken stukje vla. Na genoten te hebben van de sfeer van weleer staat de Huifkar op jullie te wachten en er wordt een mooie tocht gemaakt door de Schinveldse bossen, de huifkar brengt jullie terug naar Biej de Tant.
Via een koffiestop in Thorn rijden we naar Biej de Tant waar het middagprogramma plaatsvindt. Ook deze dagtocht sluiten we af met een driegangen diner in Soerendonk.