Militaire Luchtvaart Museum
Het Militaire Luchtvaart Museum heeft een aantal onderwijsprogramma’s ontwikkeld die aansluiten bij de lesprogramma’s voor leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs.
De leerlingen maken in deze programma’s kennis met de geschiedenis van de Nederlandse militaire luchtvaart en met het fenomeen ‘vliegen’.
Onderwijsprogramma’s
Onderstaande onderwijsprogramma’s bestaan uit twee onderdelen: een theatervoorstelling en een educatief programma dat aansluit op de voorstelling.
Vlucht van de Eeuw
In de theatervoorstelling ‘Vlucht van de Eeuw’ passeren belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van de luchtvaart de revue. Deze gebeurtenissen worden belicht vanuit de perspectieven van verschillende mensen die het vliegen mogelijk maken: de ontwerpers, de technici en natuurlijk de vliegers.
Tijdens het educatief programma gaan de leerlingen aan de slag met verschillende toestellen uit de collectie die symbool staan voor de ontwikkeling van de militaire luchtvaart: van propeller- tot straalmotor en van verkenningstoestel tot jachtvlieger.
Dit programma is ontwikkeld voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs en VMBO.
Dutchie, een Nederlandse piloot tijdens de Tweede Wereldoorlog
In deze voorstelling komen belangrijke gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog aan bod. Deze gebeurtenissen worden belicht vanuit het perspectief van Bob van Staeveren. Tijdens een tocht door het museum wordt ontdekt hoe het leven van een vlieger er tijdens de Tweede Wereldoorlog uitzag. Dit programma is ontwikkeld voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs.